Kennismaken en overleg

Voorafgaand aan de plechtigheid kom ik voor een kennismakingsgesprek en overleg het liefst bij je langs. Dat kan thuis, of als je dat liever wilt, op een andere plek. Het is voor jullie en mij prettig dat je op zo'n dag geen volkomen vreemde gezichten voor elkaar bent.

We bespreken de situatie en al jullie wensen en ideeën.

Na het overleg zet ik e.e.a op papier wat we overlegd en afgesproken hebben, zodat dit voor mij en jullie duidelijk is. Dit stuur ik je per mail, voor jullie om door te kijken, en indien gewenst nog dingen aan te passen.

 

Wat wordt er gefotografeerd?

Eigenlijk kan alles rondom het overlijden en de uitvaart gefotografeerd worden, maar het is vooral aan jullie zelf wat je belangrijk vindt.

De condoleance, de mensen die op die avond passeren, de bloemen, een overzicht van deze avond.

Op de dag van de uitvaart zijn er meerdere mogelijkheden. Wil je alles vastgelegd? Van het sluiten van de kist tot en met de koffie na de dienst? 

Het kan. Maar je je kunt hierin ook keuzes maken. Keuzes die jullie zelf belangrijk vinden maak je als familie en hier pas ik mijn fotografie op aan. Dit alles overleggen we tijdens het gesprek. En mochten die keuzes veranderen in de dagen voorafgaand aan de uitvaart, of misschien vlak van te voren nog? Geen probleem, op de afgesproken dag ben ik voor jullie beschikbaar en pas het programma aan waar gewenst. 

 

Hoe ga ik te werk?

Het is onmogelijk om niet gezien te worden, maar ik zal zo onopvallend mogelijk aanwezig zijn. Met mijn apparatuur kan ik ook in mindere lichtomstandigheden zonder flitser werken. Ook is het geluid van de camera's niet of nauwelijks hoorbaar.

Ik werk altijd met 2 camera's. Zo kan ik zowel overzichtsfoto's als close up's maken zonder lenzen te verwisselen. Op deze manier kan ik vrijwel geluidloos mijn werk doen zonder de plechtigheid te verstoren.