De mens achter Last-Moment... even wat meer over mezelf.

Ik ben Ria Nijhof, geboren in 1963 en getrouwd met Harry, 3 volwassen kinderen, we wonen in Eibergen.

 

Op mijn 12e verjaardag kreeg ik een fototoestel en dat is het begin geweest van een hobby die nooit meer overging. Natuurlijk waren er periodes dat ik wat minder fotografeerde, maar zeker toen de digitale camera in opmars kwam was het een fantastische hobby en dat is het nog steeds.

Van mijn 17e tot mijn 35e heb ik als gezinsverzorgster gewerkt. In juni 2000 startte ik Holterhook labradors en daarnaast Hondenhotel de Holterhoek, een opvangplek voor Retrievers en Jachthonden tijdens vakantie van hun baas. Ondertussen fotografeerde ik veel honden en natuurlijk Labradorpups van mezelf, maar ook werd ik af en toe gevraagd voor een feestje of een familyshoot. 

Ik heb lang rondgelopen met het idee meer te gaan doen met fotografie. Maar het is lastig, er zijn veel fotografen en je moet jezelf op de een of andere manier kunnen onderscheiden als je er meer van wilt maken dan een hobby.

Nadat ik een boek had gemaakt na het overlijden van iemand, met foto's uit zijn leven maar ook van het afscheid, begon bij mij het idee te groeien daar wat meer mee te gaan doen.Ik ging me oriënteren en zoeken in de mogelijkheden van afscheids- en uitvaartfotografie. Zo kwam ik er achter dat het een vak is, maar ook een vak waar door veel mensen nog met een schuin oog naar wordt gekeken. En dat terwijl het zo waardevol is om juist ook samen op dit soort momenten terug te kunnen kijken. 

Inmiddels zijn we 5 jaar verder en heb ik een aantal uitvaarten in verschillende vorm mogen fotograferen. 

 

Het geeft me veel voldoening om voor mensen in deze fase als fotograaf iets kunnen betekenen en dat is de reden dat ik besloot er een officiële baan van te maken. En zo is per 10-10-2020 Last Moment Afscheidsfotografie officieel geregistreerd.